Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på tomatpasta med pilgrimsmusslor och friterad salvia. Det går lika bra att använda frysta pilgrimsmusslor som tinas före stekning, som färska musslor.
Tomatsås: Skala och finhacka vitlök och lök. Stek all lök i olivolja tills det mjuknar.
Tillsätt vinet och låt det koka in i löken. Häll på tomaterna och koka ca 5 min. Krydda med socker, salt och peppar. Mixa såsen slät med mixerstav.
Salviablad: Hetta upp olja i en kastrull till 180 grader. Plocka salviabladen från stjälkarna och lägg dem i den heta oljan. Ta upp dem med hålslev när de är frasiga och lägg dem på hushållspapper. Strö över flingsalt.
Koka pastan i välsaltat vatten enligt anvisning på förpackningen. Häll av i durkslag. Blanda med tomatsåsen.
Stek pilgrimsmusslorna hastigt i smör tills de blir gyllenbruna på båda sidor. Salta.
Vänd ner parmesanosten i pastan. Lägg upp pasta och pilgrimsmusslor i djupa tallrikar. Strö över friterad salvia och servera genast.