Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på matig vegetarisk med ricotta och färska tomater. Den här pajen smakar gott varm eller kyld. Passar fint i matlådan, på picknick eller buffé.
Mät upp mjöl och smör i en matberedare monterad med en kniv. Kör till en smulig massa. Tillsätt ägg och vatten under maskinens gång och kör till en smidig deg.
Tryck ut degen i en pajform med löstagbara kanter, ca 20 cm i diameter, så att den täcker botten och kommer upp lite över kanten, det håller degen på plats under gräddningen. Nagga degen med en gaffel. Ställ i frysen ca 30 minuter.
Värm ugnen till 225 grader. Förgrädda pajen i mitten av ugnen ca 15 minuter.
Blanda ricotta, grädde och ägg i en bunke. Blanda i gratängost. Smaka av med salt och peppar.
Häll fyllningen i pajen.
Skiva stora tomater. Dela mellanstora tomaterna. Cocktailtomater behöver inte delas.
Toppa pajen med tomaterna. Ringla över olivoljan, salta och grädda i nedre delen av ugnen ca 40 minuter, eller tills fyllningen har stannat och pajen fått fin färg. Låt svalna och garnera med nymalen svartpeppar och basilikablad.
Recept från Mitt kök