Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Tomatpaj med salami och parmaskinka

En paj med italienska smaker. Servera med grönsallad och en vanlig enkel vinägrettdressing.

Tomatpaj med salami och parmaskinka
Tomatpaj med salami och parmaskinka
Tomatpaj med salami och parmaskinka

Pajdeg

  • 2,5 dlvetemjöl
  • 100 gsmör
  • 1 mskvatten
  • 1pajform- rund, ca 24 cm i diameter

Fyllning

  • 4tomater
  • 1gul lök
  • 2vitlöksklyftor
  • 1 mskolivolja
  • 4sardeller
  • 1 krmsvartpeppar- nymald
  • 100 gmozzarella
  • 1 dloliver
  • 2ägg
  • 1,5 dlvispgrädde
  • 80 gitaliensk salami- tunt skivad
  • 80 gparmaskinka- tunt skivad

Gör så här

  1. Blanda mjöl och smör i en skål eller en matberedare. Nyp ihop eller kör snabbt i matberedaren till en smulig deg. Tillsätt vatten så det blir en fast deg.

  2. Tryck ut degen i ett jämnt lager i botten och upp på kanterna i formen. Nagga botten och ställ den i kylen minst 30 min.

  3. Skålla, skala och kärna ur tomaterna. Skär tomatköttet i bitar. Skala och finhacka lök och vitlök.

  4. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs lök och vitlök ca 1 min. Finhacka sardellerna och blanda ner dem samt svartpeppar. Lägg i tomatbitarna och stek ytterligare ca 2 min.

  5. Sätt ugnen på 200°. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen ca 10 min.

  6. Skär mozzarellan i bitar och fördela dem på pajbottnen. Bred ut tomatblandningen ovanpå och lägg i oliverna. Vispa samman ägg och grädde. Häll på äggblandningen.

  7. Grädda pajen mitt i ugnen ca 15 min. Tag ut den och lägg på salami och parmaskinka i luftiga rullar. Grädda ytterligare ca 15 min. Servera pajen varm tillsammans med en grönsallad.

Vad tyckte du om receptet?