Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Den här pajen får extra krämighet av ricotta i äggstanningen. Tomaterna blir söta och goda när de ugnsbakas och kalamataoliverna bryter av med lite sälta.
Mixa ihop smör, mjöl och salt i en matberedare. Tillsätt vattnet och -arbeta snabbt ihop till en deg.
Kavla ut degen till en ca 3 mm tjock platta. Lyft över degen i en pajform, ca 23 x 23 cm. Tryck ut degen runt formens kanter och skär bort överbliven deg. Nagga bottnen med en gaffel. Ställ in formen i frysen i ca 20 min för att förhindra att degen glider ner vid gräddning. Sätt ugnen på 200°.
Pensla pajskalet med uppvispat ägg. Förgrädda det mitt i ugnen i ca 15 min. Sänk ugnsvärmen till 175°.
Fyllning: Skiva tomaterna. Riv parmesanosten. Vispa ihop ricotta, ägg, mjölk och salt. Tillsätt parmesanost och basilika.
Häll äggstanningen i pajskalet och lägg på tomater och oliver. Grädda mitt i ugnen i ca 30 min, tills pajen fått fin färg och äggstanningen har stannat.
Salladsdressing: Riv parmesan-osten. Blanda parmesan, basilika, olja, vinäger, vatten och salt i en liten mixer och mixa ihop till en dressing.
Sallad: Låt mozzarellaosten rinna av. Strimla sugar snapsen. Blanda ihop mozzarella, sugar snaps, rucola och linser med dressingen.