Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Citron och vinäger ger en försiktig syra, socker och russin står för sötman. Ingefära och svartpeppar ger marmeladen speciell karaktär.
Skålla, skala och kärna ur tomaterna. Skär tomatköttet i mindre bitar. Tvätta citronen och finriv skalet.
Lägg alla ingredienser i en vid kastrull. Sjud på medelvärme, utan lock 10 min, tills sockret löst sig. Skumma eventuellt.
Ta upp tomatköttet med hål-slev och lägg det i ett durkslag över en skål. Häll tillbaka den avrunna saften i kastrullen.
Sjud saften ytterligare 15 min. Häll tillbaka tomatköttet i kastrullen och koka upp. Låt svalna i rumstemperatur.
Häll marmeladen i heta rengjorda glasburkar. Skruva på locken. Vänd dem uppochner, så att vakuum bildas.