Recept & styling: Lena Söderström Foto: Lennart Weibull
Recept från Mitt kök
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Har du en riklig tomatskörd eller överblivna tomater? Passa på och koka en ljuvlig tomatmarmelad. Mängd 5 dl.
Skär stora tomater i bitar och cocktailtomater i skivor. Lägg tomaterna i en traktörpanna.
Ringla över citronsaft och vinäger. Lägg i kryddbuketten. Koka upp tomaterna under omrörning och koka på svag värme under lock ca 10 minuter. Ta upp kryddbuketten och kasta den.
Strö de båda sockersorterna och ringla honungen över tomaterna. Koka upp under omrörning och koka utan lock tills marmeladen tjocknat, 10-15 minuter. Rör om då och då. Låt kallna, häll i rengjord burk och förslut.
Recept & styling: Lena Söderström Foto: Lennart Weibull
Recept från Mitt kök