Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Tomatmarmelad med örter och honung

Har du en riklig tomatskörd eller överblivna tomater? Passa på och koka en ljuvlig tomatmarmelad. Mängd 5 dl.

Tomatmarmelad med örter och honungTomatmarmelad med örter och honungTomatmarmelad med örter och honung
Foto: Lennart Weibull

Ingredienser

  • 500 gcocktailtomater
  • 3 mskcitronsaft- färskpressad
  • 2 mskäppelcidervinäger
  • 1kryddbukett- av timjan, salvia eller rosmarin
  • 2 dlströsocker
  • 1 dlråsocker
  • 2 mskhonung

Gör så här

  1. Skär stora tomater i bitar och cocktailtomater i skivor. Lägg tomaterna i en traktörpanna.

  2. Ringla över citronsaft och vinäger. Lägg i kryddbuketten. Koka upp tomaterna under omrörning och koka på svag värme under lock ca 10 minuter. Ta upp kryddbuketten och kasta den.

  3. Strö de båda sockersorterna och ringla honungen över tomaterna. Koka upp under omrörning och koka utan lock tills marmeladen tjocknat, 10-15 minuter. Rör om då och då. Låt kallna, häll i rengjord burk och förslut.

Vad tyckte du om receptet?

Recept & styling: Lena Söderström Foto: Lennart Weibull

Recept från Mitt kök