Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Till tomatmarmelad är det bra att använda fruktigare tomatsorter,
t ex Kumato och stora plommontomater. Men vanliga röda fungerar också bra.
Skölj och tärna tomaterna. Lägg dem i en kastrull.
Skölj citronerna noga i ljummet vatten. Riv av det gula skalet. Blanda det med tomaterna. Skär bort resten av citronskalen (det vita) och skär fruktköttet i småbitar. Blanda med tomaterna och tillsätt socker och honung.
Koka upp och skumma ytan. Låt marmeladen sjuda utan lock ca 1 1/2 timme tills den tjocknat. Häll upp på väl rengjorda glasburkar och sätt på lock. Låt marmeladen svalna och förvara den kallt.