Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Tomatmarmelad

Till tomatmarmelad är det bra att använda fruktigare tomatsorter, 

t ex Kumato och stora plommontomater. Men vanliga röda fungerar också bra.

Tomatmarmelad
Tomatmarmelad
Tomatmarmelad
Foto: Susanne Almers

Ingredienser

  • 89tomater- gärna Kumato eller stora plommontoma
  • 2citroner
  • 8 dlströsocker
  • 1 dlhonung

Gör så här

  1. Skölj och tärna tomaterna. Lägg dem i en kastrull.

  2. Skölj citronerna noga i ljummet vatten. Riv av det gula skalet. Blanda det med tomaterna. Skär bort resten av citronskalen (det vita) och skär fruktköttet i småbitar. Blanda med tomaterna och tillsätt socker och honung.

  3. Koka upp och skumma ytan. Låt marmeladen sjuda utan lock ca 1 1/2 timme  tills den tjocknat. Häll upp på väl rengjorda glasburkar och sätt på lock. Låt marmeladen svalna och förvara den kallt.

Vad tyckte du om receptet?