Recept & styling Christina Asplund Foto Thomas Carlén
Recept från Mitt kök
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på tomatmarmelad. Gott till ostbrickan, rostat bröd eller scones.
Skölj och ta bort blomfästet från tomaterna. Dela dem och lägg i matberedaren med kniven monterad. Dela och kärna ur chilin. Skala, dela och kärna ur äpplena. Kör tomater, chili och äpplen i matberedaren.
Lägg det mixade i en kastrull. Tillsätt sockret och låt koka, cirka 45 minuter. Tillsätt rivet skal och citronsaft. Koka ytterligare några minuter. Gör ett geléprov. Ös upp marmeladen i burkar med lock. Förvara i kyl.
Geléprov: Ta en sked av marmeladen och lägg på en kall tallrik. Dra med baksidan av skeden genom klicken – stannar marmeladen kvar på båda sidor av strecket är marmeladen klar. Rinner den tillbaka till ursprungsläget, måste den koka längre.
Recept & styling Christina Asplund Foto Thomas Carlén
Recept från Mitt kök