Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Tomatmarmelad med chili och äpple

Recept på tomatmarmelad. Gott till ostbrickan, rostat bröd eller scones.

Tomatmarmelad med chili och äpple
Tomatmarmelad med chili och äpple
Tomatmarmelad med chili och äpple
Foto. Thomas Carlén

Ingredienser

  • 1 kgtomater
  • 1röd chili
  • 2äpplen
  • 5 dlströsocker
  • 1citron- vältvättad, rivet skal och pressad saft

Gör så här

  1. Skölj och ta bort blomfästet från tomaterna. Dela dem och lägg i matberedaren med kniven monterad. Dela och kärna ur chilin. Skala, dela och kärna ur äpplena. Kör tomater, chili och äpplen i matberedaren.

  2. Lägg det mixade i en kastrull. Tillsätt sockret och låt koka, cirka 45 minuter. Tillsätt rivet skal och citronsaft. Koka ytterligare några minuter. Gör ett geléprov. Ös upp marmeladen i burkar med lock. Förvara i kyl.

  3. Geléprov: Ta en sked av marmeladen och lägg på en kall tallrik. Dra med baksidan av skeden genom klicken – stannar marmeladen kvar på båda sidor av strecket är marmeladen klar. Rinner den tillbaka till ursprungsläget, måste den koka längre.

Vad tyckte du om receptet?

Recept & styling Christina Asplund Foto Thomas Carlén

Recept från Mitt kök