Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Tomatmarmelad

Röda, vackra goda tomater! Den här marmeladen med vanilj är enkel att göra, och passar fint till ostbrickan. Kolla in receptet!

Tomatmarmelad
Tomatmarmelad
Tomatmarmelad
ÅSA SWANBERG

Ingredienser

  • 1 kgröda tomater
  • 1citron
  • 1 kgsyltsocker
  • 1vaniljstång

Gör så här

  1. Koka upp en kastrull med vatten. Skär ett kryss på ovansidan av varje tomat och lägg ner dem i det kokande vatten i en minut. Ta upp och dra av skalet. Skär tomaterna i bitar.

  2. Skrubba citronen i hett vatten. Riv skalet och pressa ur saften. Lägg i en rymlig, rostfri kastrull tillsammans med vaniljstången.

  3. Lägg tomathacket och syltsocker i kastrullen och låt koka i 5-10 minuter. Gör ett marmeladprov. Ta grytan från värmen. Skumma väl.

  4. Häll upp på varma, väl rengjorda burkar. Förslut och förvara svalt.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök