Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Röda, vackra goda tomater! Den här marmeladen med vanilj är enkel att göra, och passar fint till ostbrickan. Kolla in receptet!
Koka upp en kastrull med vatten. Skär ett kryss på ovansidan av varje tomat och lägg ner dem i det kokande vatten i en minut. Ta upp och dra av skalet. Skär tomaterna i bitar.
Skrubba citronen i hett vatten. Riv skalet och pressa ur saften. Lägg i en rymlig, rostfri kastrull tillsammans med vaniljstången.
Lägg tomathacket och syltsocker i kastrullen och låt koka i 5-10 minuter. Gör ett marmeladprov. Ta grytan från värmen. Skumma väl.
Häll upp på varma, väl rengjorda burkar. Förslut och förvara svalt.
Recept från Mitt kök