Recept av Charlotte Jenkinson och Cecilia Lundin
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på tomatmajonnäs med rostad vitlök. Smakrik majonnäs som passar till kräftorna. Blir det majonnäs över är den god till både fisk, kyckling och grillat kött.
Skala och hacka vitlöken. Kärna ur och hacka chilin. Fräs vitlök, chili och tomatpuré i 2 msk olja i en kastrull under omrörning ca 3 min. Ta kastrullen åt sidan och låt kallna.
Skrapa över tomatfräset i en mixerkanna och tillsätt ägg, senap ooh 2 dl olja. Sätt en mixerstav i botten på kannan och mixa slätt till en tjock majonnäs. Smaka av med socker och krydda med salt.
Halvera och kärna ur tomaten. Skär tomatköttet i små tärningar. Blanda ner dem i majonnäsen. Ställ i kylen fram till servering.
Recept av Charlotte Jenkinson och Cecilia Lundin