Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Tomatgratinerade spättarullar med tapenade

Recept på gratinerade spättarullar med tapenade. Lättlagad rätt som snabbt kommer på matbordet tack vare färdig tapenade och tomatsås.

Tomatgratinerade spättarullar med tapenade
Tomatgratinerade spättarullar med tapenade
Tomatgratinerade spättarullar med tapenade
Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 600 gspättafiléer- MSC-certifierad
  • 1 burktapenade- (200 g)
  • 1 burktomatsås- (500 g)
  • 2 dlost- riven
  • 1gul lök
  • 1vitlöksklyfta
  • 300 gharicots verts- frysta
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar- nymald

Tillbehör

  • 800 gpotatis- gärna pressad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Lägg ut spättafiléerna på en skärbräda. Krydda med 1 tsk salt och 1 krm peppar. Klicka på tapenade och rulla ihop filéerna. Lägg dem i en ugnssäker form.

  2. Bred tomatsås på fisken och strö över ost. Gratinera mitt i ugnen ca 15 min.

  3. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs löken i 1 msk olja ca 5 min. Tillsätt bönorna och låt dem fräsa med ca 3 min. Krydda med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar.

  4. Servera fisken med kokt, gärna pressad potatis och bönor.

Vad tyckte du om receptet?