Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Tomatgratinerade musslor toppade med mandel och panko, och som serveras med sojamajonäs och en liten cappuccino av buljongen. Så gott!
Musslor: Kontrollera första att musslorna är hela och sluter skalsköldarna om man knackar dem i köksbänken. Om inte - kasta dem! Borsta och skölj musslorna i kallt vatten, låt rinna av i ett durkslag.
Skala, grovhacka och fräs lök och vitlök i en stor gryta med olja, 3 minuter. Tillsätt persiljestjälkar, vitpeppar och vitt vin. Låt koka upp under lock. Lägg ner musslorna i grytan och skaka om med locket på, då och då, under tiden musslorna ångkokas. Det tar cirka 5 minuter, då har musslorna öppnat sig. Är det några musslor som inte öppnats sig - kasta dem.
Ta upp musslorna med hålslev och spara buljongen. Dela musslorna och lägg skalhalvor med musslor i en ugnsfast form.
Tomatconcassé: Sätt ugnen på grill 225 grader. Skala schalottenlöken och dela tomaterna. Mixa lök tomater och bitar av fänkål i matberedaren tills de är finhackade, men inte mer. Fräs grönsakerna i en kastrull med olja och koka ihop till tjockare konsistens. Smaka av med salt, peppar och en nypa socker. Fördela över musslorna.
Krossa mandelspånen i en mortel och blanda med panko och strö över. Gratinera högt upp i ugnen under grillelementet strax innan serveringen, cirka 4 minuter.
Sojamajonnäs: Blanda majonnäs och japansk soja och servera till musslorna.
Cappuccino: Sila musselbuljongen i en kastrull. Tillsätt grädde och koka upp. Tillsätt mjölk och värm upp, men koka inte. Smaka av med salt och peppar.
Mixa upp ett skum med mixerstaven. Servera i små koppar. Garnera med timjan.
Recept från Mitt kök