Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Tomatgratinerad fänkål

Serveras som ensamrätt eller till rökt kött eller fisk.

Tomatgratinerad fänkål
Tomatgratinerad fänkål
Tomatgratinerad fänkål

Ingredienser

  • 800 gfänkål
  • 0,5citron
  • 1 tsksalt
  • 1 lvatten
  • 1 knippabladpersilja
  • 1vitlök- klyfta
  • 1squash- liten
  • 2lökar- gula, med blast
  • 0,5 dlolivolja
  • 200 gcocktailtomater
  • 1 tskgourmetsalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald
  • 1 dlparmesan- riven

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Skär bort roten och skiva fänkålen på längden. Ta ev bort ytterskalen om de är grova. Skölj och koka fänkålen i lättsaltat citronvatten tills den börjar bli mjuk, 10-15 minuter. Häll av vattnet.

  2. Hacka persilja och vitlök, skiva squash och lök, använd även blasten.

  3. Lägg fänkål och squash i ugnssäker form och häll över oljan. Vänd runt grönsakerna. Lägg i tomater, persilja, vitlök och lök. Salta och peppra. Strö över parmesan. Gratinera mitt i ugnen ca 20 minuter tills osten fått fin färg.

Vad tyckte du om receptet?