Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Tomatfisk i papper

Härliga ångor stiger upp ur paketet när det öppnas på tallriken. Och en god sky omger fisken.

Tomatfisk i papperTomatfisk i papperTomatfisk i papper
Foto: Ulf Svensson

Ingredienser

  • 400 ghokifilé- eller sejfilé
  • 2bakplåtspapper- ark
  • 1 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar
  • 1,5 dltomater- lätt, torkade (Ridderheims Pomamore) eller 1 ask färska körsbärstomater
  • 1 dldill- plockad
  • 45 gsmör

Tillbehör

  • 800 gpotatis- kokt
  • 150 gsallad- blandad (1 påse)

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Dela bakplåtspapperen på mitten. Lägg dem på en plåt. Fördela fisken mitt på papperet. Salta och peppra. Lägg på tomater och dill.

  2. Hyvla en skiva smör på varje. Vik ihop papperet och nyp ihop kanterna ordentligt. Ugnsbaka paketen mitt i ugnen ca 15 min.

  3. Severa med kokt potatis och sallad.

  4. Tips: Variera med olika örtkryddor.

Vad tyckte du om receptet?