Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Tomater och aubergine med burrataost är en grön liten festrätt. Sälta, syra och umami är det som man hittar i denna enkla rätt som lagar sig själv i ugnen. Tomaterna blir härligt såsiga och auberginen blir mild och krämig. Under ligger ett frasigt surdegsbröd.
Sätt ugnen på 225° och gärna varmluft. Skär auberginen i 8 klyftor eller skivor, 1 1/2 cm tjocka. Salta på snittytorna och låt stå ca 10 min. Torka av vätskan som bildas på ytan och pensla med 2 msk olja.
Halvera hälften av tomaterna, behåll resten hela. Låt de hela sitta kvar på sin kvist. Skala och skiva vitlöksklyftorna tunt. Blanda vitlöken med timjan och 2 msk olja och vänd försiktigt runt tomaterna. Lägg tomaterna på en plåt med bakplåtspapper tillsammans med aubergine och kapris. Ugnsbaka mitt i ugnen ca 30 min.
Stek brödskivorna i 2 msk olja och halvera dem. Dela varje burrataost i 4 bitar. Lägg tomater, aubergine och kapris på bröd-skivorna. Lägg på ost och strö över basilikablad, flingsalt och peppar. Ringla över 1 msk olja och servera.