Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Tomatcrostini

Crostini kallas en liten rostad macka i Italien, med skiftande pålägg, t ex hackad tomat.

Tomatcrostini
Tomatcrostini
Tomatcrostini

Ingredienser

  • 4formbröd- vitt, skivor
  • 1vitlök- klyfta
  • 3tomater
  • 1 mskpersilja- hackad
  • 0,5 tsksalt
  • 2 mskolivolja

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 275°. Dela brödskivorna i trekanter. Rosta dem 3-4 minuter i mitten av ugnen. Gnid in ovansidan av brödet med vitlök. Brödet fungerar som rivjärn.

  2. Dela tomaterna längs "midjan". Gröp ur kärnorna med en liten sked. Hacka tomatköttet och persiljan. Blanda tomathack, persilja och salt.

  3. Fördela blandningen på brödet. Ringla olivoljan över.

Vad tyckte du om receptet?