Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Tomatchutney

Tomatchutney ska vara söt, syrlig och stark på samma gång. Den här går även att göra på röda tomater i stället för gula.

Tomatchutney
Tomatchutney
Tomatchutney
Foto: Susanne Almers

Ingredienser

  • 8plommontomater- gula
  • 1lök- gul
  • 1chili- gul
  • 1 dlråsocker
  • 0,5 dlvitvinsvinäger
  • 1 tsksalt
  • 1 mskingefära- riven
  • 1 krmkanel- mald

Gör så här

  1. Skär tomaterna i tärningar. Skala och finhacka löken. Dela, kärna ur och finhacka chilin.

  2. Blanda tomater, lök, chili, socker, vinäger, salt, ingefära och kanel i en kastrull.

  3. Koka upp och låt alltsammans sjuda utan lock ca 40 min. Häll upp på väl rengjord glasburk. Sätt på lock och låt den svalna. Förvara chutneyn kall så håller den flera veckor.

Vad tyckte du om receptet?