Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Tomatchutney

Gott och somrigt tillbehör till sommarens grillmat, men också tillsammans med kallskuret, och i picknick–mackan.

Tomatchutney
Tomatchutney
Tomatchutney
Foto: Ove Lindfors

Ingredienser

  • 1,5tomater
  • 2gula lökar
  • 2vitlöksklyftor
  • 2 dlrörsocker
  • 1,5 tsksalt
  • 1 dläppelcidervinäger
  • 2 mskingefära- riven
  • 12 krmchiliflakes

Gör så här

  1. Skär ett kryss i toppen på tomaterna. Lägg ner dem i kokande vatten, cirka 30 sekunder. Ta upp och dra av skalet. Skär tomaterna i bitar.

  2.  Skala och hacka lök och vitlök.

  3. Koka alla ingredienser i en gryta utan lock tills drygt hälften av vätskan kokat bort, cirka 45 minuter.

  4. Häll upp på rena varma burkar. Sätt på lock och låt kallna. Förvara chutneyn i kylen.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Leva & Bo.