Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Tomatchutney

Koka en enkel chutney som hittar sin plats på buffébordet eller till grillad fisk, ljust kött eller grönsaker.

TomatchutneyTomatchutneyTomatchutney

Ingredienser

  • 3 mskolivolja
  • 1gul lök- liten, finhackad
  • 1rödlök- finhackad
  • 2vitlöksklyftor- finhackade
  • 400 gtomater- små, hela (1 burk)
  • 1 tskkinesisk soja
  • 3 mskrussin
  • 3 mskrödvinsvinäger
  • 3 mskbrun farin
  • 2 tskingefära- riven, färsk
  • 0,5 tsksalt

Gör så här

  1. Värm olivoljan i en kastrull. Lägg i lökhacket och fräs mjukt på svag värme ca 5 min. Tillsätt tomaterna med sitt spad och krydda med soja.

  2. Koka upp och sjud på svag värme under lock ca 10 min.

  3. Tillsätt resten av ingredienserna. Koka upp och låt sjuda ytterligare 15–20 min under lock. Ta av locket mot slutet av koktiden.

Vad tyckte du om receptet?