Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på tomatcarpaccio på grillat vitlöksbröd med friterad basilika. Att fritera basilika är enkelt och effektfullt. Det går förstås också att servera basilikan naturell.
Skär tomaterna i riktigt tunna skivor. Repa bladen från basilikan. Stek bladen i 2 msk olja på medelvärme 1–2 min, tills de blivit lite frasiga. Lägg på hushållspapper och strö över 2 krm flingsalt.
Skär bröden i skivor och stek dem i 1 msk olja på båda sidor i het panna så att de får fin färg. Ta upp och gnid dem med en halverad vitlöksklyfta.
Bred ricotta på bröden och fördela tomatskivorna över. Ringla på 1/2 msk olja och krydda med 1/2 tsk flingsalt och peppar.
Riv parmesanosten på rivjärn. Strö basilikabladen på bröden och toppa med parmesan.