Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Tomatbruschetta med guacamole

Recept på tomatbruschetta med guacamole. Till denna lätta rätt bör man ha riktigt mogna små cocktailtomater, gärna på kvist, samt färsk vitlök eftersom klyftorna ska vara hela.

Tomatbruschetta med guacamole
Tomatbruschetta med guacamole
Tomatbruschetta med guacamole

Ingredienser

  • 2lantbröd- vitt, stora skivor
  • 2knipplökar- små
  • 8vitlök- klyftor, hela
  • 2 tskolivolja
  • 1 mskråsocker
  • 0,5 tsksalt
  • 400 gcocktailtomater- på kvist

Guacamole

  • 1avokado
  • 1lök- liten färsk
  • 1 krmsalt
  • 2 tsklime- pressad
  • 1 mskkoriander- finhackad, färsk
  • 1spansk peppar (chili)- finstrimlad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Lägg brödskivorna på en plåt eller ugnssäker form.

  2. Skär löken i klyftor och skala vitlöksklyftorna. Hetta upp olja i en stekpanna och stek lök och vitlök utan att de tar färg, ca 1 min.

  3. Strö på socker och salt och låt sockret smälta. Blanda ner några delade cocktailtomater och låt dem steka med ca 1/2 min. Fördela blandningen på brödskivorna och ställ några tomater med kvisten kvar överst. Pensla dem med lite olivolja.

  4. Stek i ugnen ca 15 min eller tills tomaterna börjat få färg.

  5. Guacamole: Skala, kärna ur och skär avokadon i små bitar. Mosa bitarna med en gaffel och blanda med finhackad lök, salt, lime och koriander. Lägg upp i en skål och strö finstrimlad pepparfrukt överst.

  6. Servera tomatbruschettan varm med guacamole.

Vad tyckte du om receptet?