Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Tomatbräserade kycklinglårfiléer

Perfekt vardagsmat för dig som äter enligt LCHF. Strö gärna över rikligt med riven mozzarella över kycklinglårfiléerna och servera med blandade oliver.

Tomatbräserade kycklinglårfiléerTomatbräserade kycklinglårfiléerTomatbräserade kycklinglårfiléer
Foto: Joel Wåreus

Tomatbräserade kycklinglårfiléer

  • 1 kgkycklinglårfiléer
  • 1rödlök
  • 3vitlöksklyftor
  • 2tomater
  • 400 gtomater- hela, på burk
  • 2 dlvatten
  • 400 gbönor- kokta, blandade
  • 1 msktimjan- hackad
  • salt
  • svartpeppar- malen
  • olivolja- till stekning

Till garnering

  • kvisttimjan

Tillbehör

  • evmozzarella- riven
  • evoliver- blandade

Gör så här

  1. Stek kycklinglårfiléerna på båda sidorna i olivolja i en sauteuse eller i en gryta, salta och peppra.

  2. Skala och hacka rödlöken och vitlöken. Hacka tomaterna. Lägg ner grönsakerna i grytan.

  3. Häll på tomaterna på burk och tillsätt vattnet. Sjud allt i cirka 10 minuter, tills kycklingen är genomkokt.

  4. Blanda i bönorna, smaka av med salt och peppar.

  5. Blanda i timjan och garnera med timjankvistar.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök