Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Tomat- och whiskymarinerad benfri kotlettrad

Köttet blir allra godast om det får ligga i marinad innan det grillas. En till två timmar kan räcka men gärna längre.

Tomat- och whiskymarinerad benfri kotlettrad
Tomat- och whiskymarinerad benfri kotlettrad
Tomat- och whiskymarinerad benfri kotlettrad

Ingredienser

  • 1,2 kgkotlettrad- benfri

Marinad

  • 0,5 dlolivolja
  • 0,5 dlchilisås- av ketchuptyp
  • 1 dltomatpuré
  • 2 mskhonung
  • 2 mskbalsamvinäger
  • 1 mskfransk senap
  • 2vitlöksklyftor- pressade
  • 4 mskwhisky- rökig
  • 2 tsksalt
  • 0,5 tsksvartpeppar

Gör så här

  1. Skär köttet i ca 16 skivor.

  2. Blanda alla ingredienser till marinaden i en bunke utom salt och peppar. Lägg i köttskivorna och marinera minst 1-2 timmar (helst 6-8 timmar).

  3. Tänd grillen. Ta upp köttet, salta och peppra och grilla 2-3 minuter på varje sida. Smaka av med salt och peppar.

Vad tyckte du om receptet?