Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Tomat- och vinbräserad kyckling med mozzarella och rucola är en snabblagad rätt med inspiration från Italien. Polenta är ett lite underskattat men lättlagat tillbehör.
Sätt ugnen på 250°. Halvera kycklingfiléerna på längden. Skala och skiva vitlöken tunt.
Bryn kycklingfiléerna i 2 msk olja. Krydda med salt och peppar. Lägg dem i en ugnssäker form.
Stek vitlöken i 1 msk olja på medelvärme. Strö över chiliflakes, socker och salt. Häll på vinet och koka ca 2 min. Tillsätt krossade tomater och koka ytterligare ca 10 min.
Häll såsen över kycklingen. Riv över mozzarella och strö över parmesan. Gratinera kycklingen högt upp i ugnen ca 15 min.
Polenta: Koka upp vatten med salt. Vispa i polentagrynen och sjud ca 5 min. Rör i smör och yoghurt.
Strö rucola över kycklingen och servera direkt med polenta.