Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Tomat- och vinbräserad kyckling med mozzarella och rucola

Tomat- och vinbräserad kyckling med mozzarella och rucola är en snabblagad rätt med inspiration från Italien. Polenta är ett lite underskattat men lättlagat tillbehör.

Tomat- och vinbräserad kyckling med mozzarella och rucola
Tomat- och vinbräserad kyckling med mozzarella och rucola
Tomat- och vinbräserad kyckling med mozzarella och rucola
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 4kycklingfiléer- (600 g)
  • 3vitlöksklyftor
  • 2 mskolivolja- + 1 msk
  • 0,5 tsksalt
  • 2 krmsvartpeppar- nymald
  • 1 krmchiliflakes
  • 1 tskströsocker
  • 0,5 tsksalt
  • 1 dlvitt vin- torrt
  • 1 burktomater- krossade (400 g)
  • 250 gmozzarella
  • 1 dlparmesan- grovriven
  • 80 grucola

Krämig polenta

  • 1 lvatten
  • 1 tsksalt
  • 3 dlpolenta- majsgryn
  • 50 gsmör
  • 1 dlyoghurt- turkisk

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°. Halvera kycklingfiléerna på längden. Skala och skiva vitlöken tunt.

  2. Bryn kycklingfiléerna i 2 msk olja. Krydda med salt och peppar. Lägg dem i en ugnssäker form.

  3. Stek vitlöken i 1 msk olja på medelvärme. Strö över chiliflakes, socker och salt. Häll på vinet och koka ca 2 min. Tillsätt krossade tomater och koka ytterligare ca 10 min.

  4. Häll såsen över kycklingen. Riv över mozzarella och strö över parmesan. Gratinera kycklingen högt upp i ugnen ca 15 min.

  5. Polenta: Koka upp vatten med salt. Vispa i polentagrynen och sjud ca 5 min. Rör i smör och ­yoghurt.

  6. Strö rucola över kycklingen och servera direkt med polenta.

Vad tyckte du om receptet?