Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Tomat- och rödbetssallad med fetaost och mynta

Serverad med pitabröd och hummus växer den här salladen till en hel måltid.

Tomat- och rödbetssallad med fetaost och mynta
Tomat- och rödbetssallad med fetaost och mynta
Tomat- och rödbetssallad med fetaost och mynta
Foto: Joel Wåreus

Ingredienser

  • 500 gknipprödbetor
  • 1körsbärstomater- ask röda
  • 1körsbärstomater- ask gula eller gröna tomater ( 250 g)
  • 1rödlök
  • 1mynta- kruka,färsk
  • 100 gfetaost

Dressing

  • 1citron- rivet skal
  • 2 msksaft- pressad
  • 23 mskrapsolja
  • 2 tskflingsalt
  • 2 krmsvartpeppar- nymald

Tillbehör

  • pitabröd
  • hummus

Gör så här

  1. Skala och strimla rödbetorna grovt på rivjärn (använd plasthandskar så slipper du få röda fingrar!). Krama ur rödbetsstrimlorna så att det mesta av vätskan rinner av.

  2. Halvera tomaterna, skala och strimla löken.

  3. Blanda ihop ingredienserna tlll dressingen. Plocka myntan. Blanda dressingen med grönsakerna. Smula över fetaost och myntablad. Servera gärna med pitabröd och hummus.

Vad tyckte du om receptet?