Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Tomat- och plommonsallad med getost och lavendel

Recept på tomat- och plommonsallad med getost och lavendel. Sommar på ett fat! Se bara till att lavendeln är ätlig, det brukar stå på krukorna när man köper dem. 

Tomat- och plommonsallad med getost och lavendelTomat- och plommonsallad med getost och lavendelTomat- och plommonsallad med getost och lavendel
Foto: Charlie Drevstam

Ingredienser

  • 500 gtomater- i olika färger
  • 4plommon- mogna
  • 1rödlök
  • 100 ggetost- mild t ex chavroux

Dressing

  • 0,5 mskhonung
  • 1 mskäppelcidervinäger
  • 1 mskrapsolja- kallpressad
  • 0,5 krmsalt
  • 0,5 msklavendelblad och blommor

Garnering

  • lavendelblommor

Gör så här

  1. Skiva tomater och klyfta urkärnade plommon. Skala och skiva löken. Lägg upp allt på ett fat. Smula över getost. Garnera med lavendelblad och strö över blommor.

  2. Dressing: Vispa ihop honung, vinäger, olja och salt till dressingen. Blanda med lavendelblommor och ringla den över salladen. Garnera med lavendelblommor.

Vad tyckte du om receptet?