Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Tomat- och korvgryta med apelsin och kanel

Den här allt i ett-grytan kan hällas över i termos och tas med till skidbacken. Bröd och matyoghurt passar bra till.

Tomat- och korvgryta med apelsin och kanelTomat- och korvgryta med apelsin och kanelTomat- och korvgryta med apelsin och kanel
Foto: Allt om Mat

Ingredienser

  • 2 dlmoghrabiah- stor couscous
  • 300 gchorizo
  • 200 gchampinjoner
  • 2 förppastasås- med tomat- och basilika )à 390 g)
  • 0,5apelsin
  • 0,5 tskkanel- mald
  • 2 tskhonung
  • 1 krmsalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald
  • matyoghurt

Tillbehör

  • matyoghurt

Gör så här

  1. Koka couscousen enligt anvisning på förpackningen.

  2. Skiva korven. Skölj och skär stora champinjoner i bitar. Häll pastasåsen i en kastrull. Fyll 1 förpackning med vatten och rör ner i kastrullen. Koka upp och koka på svag värme under lock i ca 3 min.

  3. Skölj apelsinen noga i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut saften. Häll av couscousen i durkslag och blanda ner den i kastrullen. Tillsätt skal och saft av apelsin, kanel, honung, salt och peppar. Låt koka ca 3 min. Rör om någon gång. Servera med matyoghurt.

Vad tyckte du om receptet?