Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Tomat- och kapriskyckling

Mycket smakrik rätt som kan tillredas i förväg. Passar mycket bra på midsommarbordet. Häll marinaden över den skivade kycklingen strax före servering.

Tomat- och kapriskyckling
Tomat- och kapriskyckling
Tomat- och kapriskyckling

Ingredienser

  • 900 gkycklingfiléer
  • 1 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald
  • 0,5 dlsoltorkade tomater- i olja, finhackade
  • 3 mskkapris
  • 1basilika- finhackad, kruka
  • 150 gfärskost med vitlökssmak- gärna Tholstrup
  • 2 msksmör- till stekning
  • 1plastfilm

Marinad

  • 3 mskcitronolivolja
  • 1 mskbalsamvinäger
  • 0,5 dlbladpersilja- hackad
  • 1,5 mskkycklingfond- konc
  • 1 krmsalt
  • 0,5 krmsvartpeppar- nymald

Till garnering

  • 1 pktärtskott
  • 1bladpersilja

Gör så här

  1. Skär ett snitt längs med filéerna. Vik ut filéerna och banka ut dem lätt med handen. Lägg varje filé på en bit plastfilm, salta och peppra.

  2. Rör ihop tomater, kapris, basilika och färskost.

  3. Bred fyllningen, ca 1 msk per filé, och rulla ihop. Tryck till med plastfilmen så att det blir en hård rulle. Ställ rullarna kallt några timmar före tillagning så att de får ta till sig smaken och behåller formen.

  4. Sätt ugnen på 175°. Ta av plastfilmen och bryn rullarna lätt runt om i smör i en stekpanna. Stek färdigt i ugnen i 20–25 min. Köttet är genomstekt när innertemperaturen är 68°. Köttsaften ska vara klar. Låt kycklingen svalna. 5.Blanda alla ingredienserna till marinaden. Skär kycklingen i skivor och häll över marinaden.

  5. Garnera med ärtskott och bladpersilja. Servera med örtsås.

Vad tyckte du om receptet?