Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Fett: 24g
Protein: 33g
Kolhydrater: 39g
Tomat- och kaprisbräserad torsk med citronmarinerad purjolök är snabblagad vardagsmat. Blir det purjolök över är den god att servera kall till kyckling eller fläskkött.
Ansa och skär purjolöken i ca 10 cm långa bitar. Koka dem mjuka i lättsaltat vatten ca 5 min. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut 1 msk saft. Blanda citronskal och citronsaft med 2 msk olja, 1/2 tsk salt och 1 krm peppar. Låt purjolöken rinna av ordentligt. Lägg den på ett fat och häll över citronetten. Låt svalna.
Skala potatisen och skär den i skivor. Lägg den i en traktörpanna. Häll på 2 dl vatten och strö över1 tsk salt. Låt koka under lock ca 5 min.
Skär fisken i bitar och krydda dem med 1 tsk salt och 2 krm peppar. Tärna tomaterna. Lägg fisken på potatisen och strö över tomater och kapris. Klicka på smöret och tillaga ytterligare 5–8 min under lock.
Servera fisken med potatis och tomatsky samt den citronmarinerade purjolöken.