Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Tomat- och fiskpanna med dillfritters – recept

Ugnsrostade potatisstrimlor med dill och olivolja passar perfekt till tomat- och fiskpannan.

Tomat- och fiskpanna med dillfritters – recept
Tomat- och fiskpanna med dillfritters – recept
Tomat- och fiskpanna med dillfritters – recept
Foto: Ulf Svensson

Ingredienser

  • 0,5 tsksalt
  • 2 krmvitpeppar- nymald
  • 500 gfiskfilé- t ex sejfilé eller pangasius
  • 100 gräkor- i lake
  • 2 dlärtor- frysta
  • 5 dltomatsoppa- Kelda
  • 1 tskdillfrön

Dillfritters

  • 2 krmsvartpeppar- nymald
  • 2 mskolivolja
  • 800 gpotatis
  • 1,5 tskflingsalt
  • 0,5 dldill- hackad + extra till garnering

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°. Skölj och skär potatisen i skivor. Skär skivorna i tunna strimlor. Lägg dem i en långpanna med bakplåtspapper. Blanda väl med dill, olja, salt och peppar. Tillaga i övre delen av ugnen i ca 15 min tills de har fått fin färg.

  2. Skär fisken i bitar. Koka upp tomatsoppan med salt och peppar i en rymlig kastrull. Lägg i fiskbitar och ärter och strö över dillfrö. Låt koka upp och sjud ca 5 min, tills fiskbitarna är genomkokta. Garnera med räkor och dillvippor. Servera med dillfritters.

Vad tyckte du om receptet?