Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Tomat- och fetaostpaj kan serveras antingen varm eller kall.
Sätt ugnen på 225°. Hacka ihop smör, mjöl och salt i en matberedare. Häll i vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en låg pajform, ca 24 cm i diameter. Ställ formen i frysen ca 10 min.
Fyllning: Tärna tomaterna. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs lök och vitlök i olja ca 3 min. Tillsätt tomater, tomatpuré och lagerblad och häll i vattnet. Krydda med socker, salt och peppar. Låt sjuda utan lock ca 15 min.
Förgrädda pajskalet mitt i ugnen ca 10 min.
Skär tomaterna till toppingen i skivor. Smula fetaosten.
Bred ut tomatröran i pajskalet och lägg på tomatskivorna. Strö över fetaost och oliver. Grädda mitt i ugnen ca 15 min.
Servera pajen med sallad.