Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Tomat- och fänkålssill

Tomat- och fänkålssill är enkel att göra och tack vare 5-minuterssill. På bara några ­timmar får du en smakrik sill.

Tomat- och fänkålssillTomat- och fänkålssillTomat- och fänkålssill
Foto: Lisa Björner

Ingredienser

  • 1 förp5-minuterssill- (420 g)
  • 1 dlfänkål- finhackad
  • 2 mskrödlök- hackad
  • 2 mskdill- hackad

Lag

  • 1tomat
  • 0,5 tskkryddpeppar
  • 0,5 tsksvartpeppar
  • 1lagerblad
  • 2 mskvitvinsvinäger
  • 2 mskrapsolja
  • 0,75 dlströsocker

Gör så här

  1. Häll av spadet från sillen och skär den i bitar.

  2. Lag: Skålla, skala och finhacka tomaten. Krossa de båda pepparsorterna och smula sönder ­lagerbladet. Blanda ingredienserna till lagen i en bunke.

  3. Varva sill, fänkål, rödlök och dill med lagen i en glasburk eller skål. Avsluta med lag och servera sillen direkt, eller låt den stå och dra i kylen 2–3 timmar.

Vad tyckte du om receptet?

Foto: Lisa Björner