Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Tomat- och brödsallad med rabarber

Krutonger av pitabröd blir knaprigt och gott i salladen. Tillsätt dem strax före servering.

Tomat- och brödsallad med rabarberTomat- och brödsallad med rabarberTomat- och brödsallad med rabarber

Ingredienser

  • 2pitabröd
  • 1,5 mskolivolja
  • 600 gtomater- mogna
  • 6salladslökar
  • 23rabarberstjälkar- (ca 3 dl hackad)
  • 1romansallad
  • 3 dlbladpersilja- grovhackad
  • 1 dlmynta- grovhackad färsk

Dressing

  • 3 mskolivolja
  • 2 mskcitron- pressad
  • 2 krmsalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Skär pitabröden i små bitar och blanda dem med olivolja i en skål. Häll ut brödbitarna på en plåt med bakplåtspapper och rosta dem mitt i ugnen 8-10 min.

  2. Skär tomaterna i tärningar. Ansa och finhacka salladslök och rabarber.Blanda tomater, lök, rabarber, sallad, persilja och mynta.

  3. Rör samman ingredienserna till dressingen och blanda ner den och de rostade brödbitarna i salladen.

Vad tyckte du om receptet?