Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Tomat- och brännvinssill

Vill du utesluta spriten så kan du ta 1-2 msk citronsaft i stället för brännvin.

Tomat- och brännvinssill
Tomat- och brännvinssill
Tomat- och brännvinssill
Foto: Eva Hildén

Ingredienser

  • 4matjessillfiléer- hela

Sås

  • 4 msktomatpuré- dl
  • 4 mskchilisås av ketchuptyp
  • 56 mskspad från matjessillen
  • 2 mskbrännvin
  • 2 mskkapris- hackade
  • 2 mskdill- finhackad
  • 0,5rödlök- finhackad

Gör så här

  1. Skär sillfiléerna i bitar.

  2. Blanda ihop tomatpuré, chilisås och sillspad i en bunke. Smaka av med brännvin. Blanda i kapris, dill och lök. Späd såsen med lite mera brännvin eller lite vatten om såsen känns för tjock. Vänd ner sillen.

  3. Täck med plastfilm och ställ svalt. Låt marinera minst 3-4 timmar, gärna över natten.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök