Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Tomat- och bönsoppa med sesamkyckling

Kyckling och bönor gör soppan matig. En god vardagssoppa som du lagar till i ett nafs.

Tomat- och bönsoppa med sesamkycklingTomat- och bönsoppa med sesamkycklingTomat- och bönsoppa med sesamkyckling
Foto: Lina Eriksson

Ingredienser

  • 1lök- ex gul lök
  • 2vitlöksklyftor
  • 1 msksmör- eller olja
  • 1 burktomater- hela eller passerade (400g)
  • 6 dlvatten
  • 2 tärningarhönsbuljong- eller konc fond
  • 1 tskörtkrydda- valfri torkad eller färsk, t ex salvia, basilika eller timjan
  • 400 gvita bönor
  • 1,5 krmsalt
  • 2 krmsvartpeppar- nymald
  • 0,5grillad kyckling

Gör så här

  1. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs dem mjuka i smör eller olja.

  2. Häll på tomater och vatten. Tillsätt buljongtärningar eller fond. Krydda med örtkrydda. Låt koka på svag värme ca 5 min. Skölj och tillsätt bönorna. Värm och mixa soppan slät med mixerstav. Krydda med salt och peppar.

  3. Plocka kycklingen i mindre bitar. Servera soppan med kycklingen

  4. Tips! Toppa soppan med riven ost och brödkrutonger – köpta eller stekta av halvtorrt bröd.

Vad tyckte du om receptet?