Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Tomat- och basilikasmör

Soltorkade tomater och färska basilikablad ger fin smak åt det här smöret. Passar utmärkt till grillade kycklingfiléer eller nötkött. Servera gärna pasta till.

Tomat- och basilikasmör
Tomat- och basilikasmör
Tomat- och basilikasmör
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 100 gsmör- rumsvarmt
  • 1 mskolivolja
  • 1 tskrödvinsvinäger
  • 6soltorkade tomater- marinerade
  • 0,5 dlbasilika- hackad
  • 0,5 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Gör så här

  1. Vispa smöret mjukt med elvisp. Tillsätt olja och vinäger och fortsätt att vispa tills det blir riktigt fluffigt.

  2. Hacka tomaterna. Rör ner tomater och basilika i smöret. Krydda med salt och peppar.

Vad tyckte du om receptet?