Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Tomat- och basilikaflarn

Tomatflarnet är gott varmt som kallt. Gott som tilltugg till drinken, i matsäckskorgen eller som fräsch lunchrätt tillsammans med parmaskinka och en grönsallad.

Tomat- och basilikaflarn
Tomat- och basilikaflarn
Tomat- och basilikaflarn
Ove Lindfors

Ingredienser

  • 250 gsmördeg- kavlad
  • 6 sttomater- gärna plommontomter
  • 1 stchili- röd
  • 1 krukabasilika
  • 100 gparmesan- nyriven
  • 2 tsksenapspulver- colemans
  • 125 gricotta
  • 2 mskolivolja
  • flingsalt
  • peppar- nymald

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Lägg ut smördegen på en plåt med bakplåtspapper. Rulla upp kanterna så att det bildas en kant. Nagga bottnen med en gaffel.

  2. Skiva tomaterna tunt. Klyv chilifrukten på längden, ta bort kärnor och väggar och hacka chiliköttet. Strimla hälften av basilikabladen.

  3. Blanda parmesanost, senapspulver, ricotta, chili och strimlade basilikablad.

  4. Bred ostkrämen över smördegen. Lägg på tomatskivorna, lite överlappande. Ringla över olivolja och krydda med salt och peppar.

  5. Baka flarnet i mitten av ugnen cirka 25 minuter. Ta ut och strö över basilikablad.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök