Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Tomat- & mozzarellaflarn

En fantastisk, buffévänlig pizzavariant. Smördeg toppad med mozzarella, tomater och basilika. Recept ur "Buffé - pajer, plock och en smak av medelhavet" av Jennie Benjaminsson & Stina Patetsos.

Tomat- & mozzarellaflarnTomat- & mozzarellaflarnTomat- & mozzarellaflarn
Foto: Åsa Dahlgren

Ingredienser

  • 250 gsmördeg- färsk
  • 250 gmozzarella
  • 4bifftomater
  • 1 krukabasilika
  • 2 mskflingsalt
  • 2 krmsvartpeppar- nymald
  • 3 mskolivolja- god

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.

  2. Skär längs med mitten av smördegen så att det blir två avlånga ark och gör långa snitt runt kanterna på smördegsarken, cirka 1 centimeter från kanten. Lägg arken på en plåt klädd med bakplåtspapper.

  3. Skär mozzarella och tomat i tunna skivor. Varva tomat, mozzarella och basilikablad över smördegsarken. Krydda med flingsalt och peppar.

  4. Grädda flarnen mitt i ugnen tills de fått en fin, gyllenbrun färg och är färdiggräddade i bottnen, 15–20 minuter.

  5. Ringla olivolja över, skär i portionsbitar och lägg upp flarnen på ett serveringsfat.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök