Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
En fantastisk, buffévänlig pizzavariant. Smördeg toppad med mozzarella, tomater och basilika. Recept ur "Buffé - pajer, plock och en smak av medelhavet" av Jennie Benjaminsson & Stina Patetsos.
Sätt ugnen på 225 grader.
Skär längs med mitten av smördegen så att det blir två avlånga ark och gör långa snitt runt kanterna på smördegsarken, cirka 1 centimeter från kanten. Lägg arken på en plåt klädd med bakplåtspapper.
Skär mozzarella och tomat i tunna skivor. Varva tomat, mozzarella och basilikablad över smördegsarken. Krydda med flingsalt och peppar.
Grädda flarnen mitt i ugnen tills de fått en fin, gyllenbrun färg och är färdiggräddade i bottnen, 15–20 minuter.
Ringla olivolja över, skär i portionsbitar och lägg upp flarnen på ett serveringsfat.
Recept från Mitt kök