Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Bra rätt att förbereda dagen innan. Receptet är en huvudrätt men fungerar till dubbelt så många som förrätt.
Marinad: Skala och finhacka schalottenlök och vitlök. Hetta upp olivolja och fräs schalottenlök, vitlök, koriander, lagerblad och timjan. Tillsätt vitt vin och vinäger, koka ihop till hälften ca 5 min. Blanda i resterande ingredienser och smaka av med socker, salt och peppar. Låt kallna.
Skölj och klipp bort ryggfenan på strömmingarna. Salta och peppra köttsidan på strömmingen, vik ihop och stek dem i smör. Lägg dem i en form och häll sedan marinaden över. Låt strömmingen marinera över natten.
Sätt ugnen på 125°. Halvera körsbärstomaterna och lägg ut dem på en plåt klädd med bakplåtspapper. Baka dem mitt i ugnen ca 1 timme.
Dillolja: Mixa eller stöt i mortel dill och olivolja lite i taget, smaka av med salt, sila eventuellt bort dillen.
Bred smör på kavringen och lägg 2-3 fiskar på varje brödskiva. Garnera med färsk koriander och droppa dilloljan över. Servera med de ugnsbakade tomaterna.