Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Tomat- & koriandermarinerad strömming på kavring

Bra rätt att förbereda dagen innan. Receptet är en huvudrätt men fungerar till dubbelt så många som förrätt.

Tomat- & koriandermarinerad strömming på kavring
Tomat- & koriandermarinerad strömming på kavring
Tomat- & koriandermarinerad strömming på kavring

Ingredienser

  • 600 gströmmingfiléer
  • 3 msksmör
  • 1,5 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar
  • 200 gcocktailtomater
  • 4kavring- i skivor

Dillolja

  • 1 dldill- färsk löst packad
  • 0,5 dlolivolja
  • 0,5 krmsalt

Marinad

  • 2schalottenlökar
  • 1vitlöksklyfta
  • 0,5 dlolivolja
  • 1 mskkorianderfrö
  • 2 mskkoriander- mald
  • 1lagerblad
  • 1 krmtimjan
  • 2 dlvitt vin
  • 2 mskvitvinsvinäger
  • 400 gtomater- krossade i burk
  • 2 msktomatpuré
  • 1 tskströsocker
  • 0,5 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar

Gör så här

  1. Marinad: Skala och finhacka schalottenlök och vitlök. Hetta upp olivolja och fräs schalottenlök, vitlök, koriander, lagerblad och timjan. Tillsätt vitt vin och vinäger, koka ihop till hälften ca 5 min. Blanda i resterande ingredienser och smaka av med socker, salt och peppar. Låt kallna.

  2. Skölj och klipp bort ryggfenan på strömmingarna. Salta och peppra köttsidan på strömmingen, vik ihop och stek dem i smör. Lägg dem i en form och häll sedan marinaden över. Låt strömmingen marinera över natten.

  3. Sätt ugnen på 125°. Halvera körsbärstomaterna och lägg ut dem på en plåt klädd med bakplåtspapper. Baka dem mitt i ugnen ca 1 timme.

  4. Dillolja: Mixa eller stöt i mortel dill och olivolja lite i taget, smaka av med salt, sila eventuellt bort dillen.

  5. Bred smör på kavringen och lägg 2-3 fiskar på varje brödskiva. Garnera med färsk koriander och droppa dilloljan över. Servera med de ugnsbakade tomaterna.

Vad tyckte du om receptet?