Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Tomat- & dragonsill

Sill är ett måste på midsommarbuffén! Här är en spännande variant smaksatt med bland annat rödvin och dragon.

Tomat- & dragonsill
Tomat- & dragonsill
Tomat- & dragonsill
Foto: Eva Hildén Smith

Ingredienser

  • 34matjessillfiléer- hela

Sås

  • 3 mskvit balsamvinäger- eller rödvinsvinäger
  • 4 mskrapsolja
  • 2 mskvatten
  • 1 dlchilisås av ketchuptyp
  • 1 msksocker
  • 10svartpepparkorn
  • 23 mskrödvin
  • 2 mskdragonblad- färskhackade

Till garnering

  • 1 litendragon- kvist

Gör så här

  1. Skär sillfiléerna i cirka 1 ½-2 centimeter stora bitar.

  2. Blanda ihop ingredienserna till såsen i en bunke. Vänd ner sillen. Täck med plastfilm och ställ svalt. Låt marinera minst 3-4 timmar, gärna över natten.

  3. Garnera med dragonkvisten.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök