Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Tomat-, äpppel- och rödlökschutney

Den fylliga och goda chutneyn bör kokas minst en dag innan den ska serveras för att mogna. Den håller sig ca en månad i kylen.

Tomat-, äpppel- och rödlökschutney
Tomat-, äpppel- och rödlökschutney
Tomat-, äpppel- och rödlökschutney

Ingredienser

  • 3röda äpplen
  • 3rödlökar
  • 1 dlströsocker
  • 3 dläppelcider
  • 1 dlrödvinsvinäger
  • 0,5 mskkorianderfrön- hela
  • 2lagerblad
  • 1 tsksalt
  • 1 krmvitpeppar- nymald
  • 10jalapeño-tabasco (grön)- droppar
  • 1 krmcurry

Gör så här

  1. Skala, kärna ur och dela äpplena i klyftor. Skala och skär rödlöken i klyftor.

  2. Smält sockret i en kastrull tills det är ljusbrunt och tillsätt försiktigt cidern. Koka tills allt socker löst sig igen, tillsätt vinägern och rödlöken. Lägg i koriander och lagerblad, låt småkoka ca 20 minuter under lock.

  3. Lägg i äpplena och koka utan lock tills de är mjuka och börjar mosa sig lätt. Smaka av med salt, peppar, tabasco och curry.

  4. Häll upp i en skål och låt kallna över natten.

Vad tyckte du om receptet?