Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Tomat- och paprikasoppa med korv och ostkräm

Soppa är perfekt lunchmat och den här soppan mättar bra tack vare korv och mycket grönsaker. Välj en hetare eller mildare korv beroende på vad som föredras.

Tomat- och paprikasoppa med korv och ostkrämTomat- och paprikasoppa med korv och ostkrämTomat- och paprikasoppa med korv och ostkräm
Tomatsoppa med korv och ostkräm Foto: Lisa Björner

Ingredienser

  • 200 gkorv- t ex chorizo
  • 0,5 satstomat- och paprikagryta- se recept
  • 7,5 dlvatten
  • 2hönsbuljongtärningar
  • 1 burkmajs- (300 g)

Kräm

  • 1,5 dlcrème fraiche
  • 0,5 krukaoregano
  • 2 dlost- riven, t ex cheddar
  • 1 krmsalt
  • 1 krmnymald svartpeppar

Tillbehör

  • bröd

Gör så här

  1. Skär korven i skivor. Stek dem i en gryta tills de fått fin färg. Häll över tomat- och paprikagryta och vatten. Smula i buljongtärningarna. Låt koka utan lock i ca 5 min.

  2. Kräm: Hacka oreganon. Blanda ner oreganon i crème fraichen tillsammans med osten. Krydda med salt och peppar.

  3. Låt majsen rinna av och blanda ner den i soppan. Servera soppan med ostkräm och bröd.

Vad tyckte du om receptet?

Här hittar du receptet till basen bestående av tomat- och paprika-gryta