Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
En klar värmande buljongsoppa med sting och smak av chili, citrongräs, galanga och koriander. Recept av Christina Asplund.
Krossa citrongräsets nedre del med knivskaftet. Skär citrongräset i bitar. Skala och skär galanga eller ingefära och schalottenlök i skivor. Dela, kärna ur och finhacka chilin. Lägg allt i en burk med lock, tillsammans med kaffir limebladen och rivna ostronskivlingar. Blanda pressad limesaft, fisksås och strösocker i en liten burk.
Koka upp kycklingbuljongen i en gryta på stormköket. Tillsätt grönsakerna från burken. Låt koka i 10 minuter. Smaksätt med limejuice, fisksås och strösocker. Låt koka i 3 minuter.
Lägg räkorna i serveringsskålar och ös över den heta buljongen. Skiva och strö över salladslök.
Recept från Mitt kök