Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
En variant på den mer kända soppan Tom kha gai. Här görs soppan med fisk i stället för kyckling. Soppan är krämig, smakrik och med en liten hetta.
Nam pla: Skala, kärna ur och finstrimla chilin (behåll kärnorna om du gillar hetta). Skala och finhacka vitlöken. Blanda samman chili, vitlök, fisksås, limesaft och socker.
Koka upp vattnet med buljongtärningar i en kastrull. Banka kraftigt på citrongräsen och skär dem i 5 cm stora bitar. Skiva ingefäran. Lägg citrongräs och ingefära i buljongen. Koka upp och sjud utan lock i ca 10 min. Vispa i kokosmjölk och nam pla.
Skär laxen i tärningar. Lägg bitarna i soppan och låt soppan sjuda i 3–5 min.
Servera gärna med ris eller nudlar som du själv lägger i soppan. Garnera med örter.