Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Tom kha gai, soppa med galangal och kyckling, är en klassisk thailändsk soppa. Balansen mellan de tre S:en i soppan ska vara följande – först ska man känna syran sedan sötman och sist sältan.
Koka upp kokosmjölk, vatten och buljongtärning.
Skär galangal och citrongräs snett på längden. Kärna ur och skär chilin i ringar. Lägg galangal, citrongräs och chili i grytan tillsammans med limebladen. Låt sjuda under lock ca 5 min.
Skär kycklingfiléerna i ca 1 cm tunna skivor. Ansa och halvera eventuellt champinjonerna. Skala och skär löken i tunna klyftor. Kärna ur tomaterna och skär dem i grova bitar.
Lägg kyckling, champinjoner och lök i buljongen. Tillsätt fisksås, socker och salt. Sjud ca 3 min.
Tillsätt tomater och limesaft precis före servering. Garnera med grovhackad koriander.