Recept av Jeanette Pettersson
Följ oss på Facebook för fler vegetariska recept: Allt om Mat Vego
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Fett: 24g
Protein: 25g
Kolhydrater: 51g
Recept på tofupytt med rödbetor och pepparrotscrème. Denna rätt är både vegetarisk och färggrann och innehåller omättat fett, det “goda” fettet som gynnar vårt kolesterol.
Sätt ugnen på 250°. Skala rödbetor och morötter. Skrubba potatisen. Skär rotfrukterna i bitar och lägg i en ugnssäker form, gärna rödbetorna för sig. Krydda med 1 1/2 tsk salt och ringla över 1/2 msk olja och honung över rödbetorna.
Rosta rotfrukterna mitt i ugnen ca 20 min, blanda en gång under tiden.
Skala och finhacka löken. Fräs den i 1/2 msk olja ca 5 min.
Vispa ut färskosten med 2 msk vatten till krämig konsistens.
Skär tofun i kuber och vänd runt dem i majsstärkelsen blandad med ½ tsk salt och 1 krm peppar. Stek tofun i 1 msk olja tills den fått fin färg, ca 4 min. Strö över 1 tsk flingsalt.
Lägg upp rotfrukter, lök och tofu på ett fat. Toppa med rucola och servera med pepparrots-crèmen.
Recept av Jeanette Pettersson
Följ oss på Facebook för fler vegetariska recept: Allt om Mat Vego