Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Tofuburgare med kimchi-slaw

Underbart goda vegoburgare! Burgarna med ris och tofu får en frasiga yta av panko. De har smak av ingefära och är knapriga av hackade cashewnötter.

Tofuburgare med kimchi-slawTofuburgare med kimchi-slawTofuburgare med kimchi-slaw
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 200 gtofu- fast
  • 2 dlsvart ris- kokt, eller rött
  • 1 mskingefära- finriven
  • 2 tsktamarisoja
  • 1vitlöksklyfta
  • 2 mskrismjöl
  • 1 tsksalt
  • 0,5 dlcashewnötter
  • 2 dlpanko- ströbröd
  • 2 mskrapsolja

Kimchi-slaw

  • 1 dlkimchi
  • 3 dlvitkål- finstrimlad
  • 2 mskmajonnäs

Tillbehör

  • 1avokado
  • 4hamburgerbröd
  • 4salladsblad
  • 2tomater- gula eller gröna
  • 0,5 krukakoriander
  • 1 dlrödbetsgroddar

Gör så här

  1. Riv tofun på rivjärn eller smula sönder den. Mixa samman med ris, ingefära, soja, pressad vitlök, rismjöl och salt. Mixa precis tills allt är blandat.

  2. Hacka cashewnötterna och blanda ner dem i färsen. Forma till fyra burgare. Vänd dem i panko och låt stå i kylen medan tillbehören förbereds.

  3. Kimchi-slaw: Finstrimla kimchi och vitkål. Blanda med majonnäsen.

  4. Halvera och mosa avokadon. Stek burgarna i olja ca 5 min på varje sida.

  5. Lägg burgarna på bröden med sallad, koriander, avokado, skivade tomater och kimchi-slaw. Toppa med rödbetsgroddar.

Vad tyckte du om receptet?

PS. Nu kan du prenumerera på tidningen Allt om Mat till extremt billigt kampanjpris!

Foto: Copyright © Per Ranung, All Rights Reserved. Dett

Bonniers Vegetariska kokbok – klassikern alla borde ha hemma!

Köp den här – extrapris för prenumeranter!