Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Tofu tikka masala  

Tofu tikka masala är en snabblagad vardagsvegorätt. Tikka masalakrydda innehåller bland annat spiskummin, koriander, ingefära och gurkmeja.

Tofu tikka masala  Tofu tikka masala  Tofu tikka masala  
Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 400 gtofu
  • 3 dlris- gärna basmati
  • 1gul lök
  • 2vitlöksklyftor
  • 1,5 msktikka masalakrydda- (Systrarna Khanna)
  • 1 burkkörsbärstomater- (400 g)
  • 1 dlvispgrädde
  • 1 knippasalladslök
  • rapsolja
  • salt
  • svartpeppar- nymald

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Skär tofun i bitar, ca 2 x 2 cm. Skala och hacka lök och vitlök.

  2. Stek tofun i 1 msk olja i en gryta tills den fått fin färg. Tillsätt lök och vitlök och låt den steka med ca 3 min. Strö över tikka masalakryddan och häll på tomater och grädde. Krydda med 1 tsk salt och 1 krm peppar. Låt sjuda ca 5 min.

  3. Ansa och strimla salladslöken. Blanda ner den i grytan och sjud ytterligare ca 5 min. Servera grytan med ris.

Vad tyckte du om receptet?