Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Tofu- och tonfisksallad med ­sesamdressing

Brunalgen wakame används flitigt i Japan, främst i misosoppa och sallader.

Tofu- och tonfisksallad med ­sesamdressingTofu- och tonfisksallad med ­sesamdressingTofu- och tonfisksallad med ­sesamdressing

Ingredienser

  • 0,5 dlwakame
  • 1tofu- (300 g) mjuk
  • 1 burktonfisk i olja- (200 g)
  • 0,5rättika- (150 g)
  • 8rädisor
  • 0,5 krukakrispsallad

Sesamdressing

  • 2 msksesamfrön
  • 2 mskrapsolja
  • 2 msksoja- japansk
  • 1 mskvitvinsvinäger
  • 0,5 mskströsocker
  • 0,5 krmsvartpeppar- nymald

Gör så här

  1. Dressing: Stöt sesamfröna i en mortel. Blanda samman alla ­ingredienser till dressingen.

  2. Lägg wakamen i kallt vatten ca 5 min. Pressa ut all vätska.

  3. Skär tofun i 4 bitar. Låt tonfisken rinna av. Skala och finstrimla rättikan. Ansa och halvera rädisorna. Ansa och bryt salladen i mindre bitar.

  4. Fördela sallad, rättika, wakame och rädisor på tallrikar. Lägg på tofu och tonfisk. Servera sesamdressing till i separat skål.

Vad tyckte du om receptet?